Produktbeskrivelse Kyperens Vin

Alle Kyperens viner, med ett unntak er druebaserte fruktviner. D.v.s. at hovedingrediensen i de aller fleste er hvit eller rød druemost, men at samtlige i tillegg inneholder fruktsaft/bærsaft iform av hyllebær, eple o.s.v. Grunnen til dette er gammel dansk lovgivning, fra tiden før Danmark var med i EU. Da var kravet fra myndighetene at hjemmelaget dansk vin skulle inneholde en viss prosent danske frukter for å være lovlig. Drueinnholdet er nå mye høyere enn det opprinnelig var, men fremdeles inneholder mosten fruktsaft, Hvert sett gir ca 21 l. vin
For bordviner tilsettes 4 kg sukker, noe som gir et alkoholinnhold på ca 12%. Hetvin 6-7 kg. sukker. Alkoholinnhold 16-17%.


Piesporter Hvitvin med urteblanding for piesporter. Bordvin

Hvitvin Mosten består i all hovedsak av hvit druesaft, men et lite innslag av eple. Det brukes standard bordvinsgjær. Lys strågul farge. Bordvin

Rødvin Hyllebær/eple/druemost. Dyprødfarge. Middels fylde. Bordvin

Rødvin rioja Samme most som rødvin, men en urteblanding bestående av nypeskall og vanilje tilsettes. Bordvin

Rødvin m/solbærsmak Rødvinsmost som er tilsatt litt solbæraroma. Bordvin.

Rødvin m/portvinsmak Rødvinsmost som er tilsatt litt portvinsaroma. Glimrende til gløgg. Bordvin.


Solbærvin Vin som smaksettes med solbæraroma. Hetvin

Madeira Basert på korn. Smaksettes med aroma og eikespon.


Spar penger sjekk utgått dato listen.